GREEK VARIATIONS
12.08 ΚΥΡΙΑΚΗ

Σταύρος Ξαρχάκος – Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Συνάντηση – This is Greece

Από τη μια πλευρά οι λαϊκές μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου που μας αγγίζουν όλους και από την άλλη η φωνή και η ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που θυμίζουν κάτι από Αιγαίο. Δεν είναι τυχαίο που τους πρώτους έξι μήνες παρακολούθησαν την παράστασή τους 60.000 θεατές! Ο σπουδαίος συνθέτης συναντά τη μοναδική ερμηνεύτρια σ’ ένα πρόγραμμα που διευθύνει ο ίδιος και στο οποίο ακούγονται τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με τη διακριτική και «ακριβή» ερμηνεία της. Το κοινό τους αποθέωσε όπου κι αν εμφανίστηκαν και ήδη από τις πρώτες παραστάσεις φάνηκε πως αυτή η καλλιτεχνική σύμπραξη θα γινόταν η «συνάντηση του καλοκαιριού» και ολόκληρης της σεζόν. Οι sold out θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Ηρώδειο, εξάλλου, επιβεβαίωσαν και τους πιο επιφυλακτικούς. Μαζί τους θα συμπράξει δεκαμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς, οι οποίοι θα αφήσουν το δικό τους μοναδικό στίγμα στη μουσική αυτή βραδιά κάτω από τον ουρανό της Σάνης. Μια βραδιά απ’ αυτές που είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν ισχυρό αποτύπωμα στη μνήμη και στην καρδιά μας, ένα μαγνητικό πεδίο γεμάτο μουσική, δύναμη και συναίσθημα.

CLASSICAL WAVES
18.08 ΣΑΒΒΑΤΟ SATURDAY

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης Thessaloniki State Symphony Orchestra
Cinema Symphony
Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ Conductor: Alexandre Myrat

Μια πανδαισία ήχων που παντρεύει τον κλασικό ήχο με την εικόνα.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), μια από τις πιο σημαντικές της χώρας μας, αλλά και των Βαλκανίων παρουσιάζει το « Cinema Symphony», ένα μουσικό αφιέρωμα σε soundtracks ταινιών, οι οποίες άφησαν, ανεξίτηλα, το δικό τους στίγμα στην 7η τέχνη. Αγαπημένη μουσική και ατόφιοι ήχοι, οι οποίοι έντυσαν μοναδικά τις σημαντικότερες σκηνές του κλασικού αλλά και σύγχρονου κινηματογράφου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ, ο οποίος διεύθυνε την πρώτη του συναυλία στη Διεθνή Αγορά των Δίσκων και των Μουσικών Εκδόδεσων στις Κάννες στα 20 του χρόνια με την Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο και σολίστα τον Χ. Σέρινκ.

Το 1976 βραβεύτηκε στο διαγωνισμό «Τζίνο Μαρινούτσι» του Σαν Ρέμο ενώ το 1977 ο Αλέξανδρος Μυράτ θα λάβει τη γαλλική υπηκοότητα και θα συνεργαστεί τακτικά με τη Γαλλικη Ραδιοφωνία, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις, συναυλίες και πολλές παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις. Το 1984 θα ιδρύσει τη Sinfonietta, την περιφερειακή Ορχήστρα της Πικαρδίας. Ήταν τότε που εδραιώθηκε η φήμη του για τις ερμηνείες του στα έργα του Μότσαρτ όσο παράλληλα συνεργάστηκε ως αρχιμουσικός με πολλούς άλλους φορείς, από την Εθνική Ορχήστρα του Βελγιου, μέχρι την Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου και από την Συμφωνική Ορχήστρα της Λιέγης στην Ορχήστρα Δωματίου της Νορβηγίας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο Αλέξανδρος Μυράτ ίδρυσε την Καμεράτα των Αθηνών, την πρώτη ελληνική ορχήστρα, η οποία υπό την καθοδήγηση του, ακτινοβολεί διεθνώς έχοντας αξιοσημείωτες ηχογραφήσεις για την EMI, την ARTION RECORD, την BLUE NOTE και την AGORA.

Ο Αλέξανδρος Μυράτ από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ρεπερτόριο της οποίας καλύπτει ήδη από το 1959 σύνολο μουσικών εξελίξεων, από τη μουσική μπαρόκ ως και τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου, αλλά και συναυλίες συμφωνικού ροκ. Την τελευταία δεκαετία μάλιστα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει αναπτύξει μια έντονη δισκογραφική δραστηριότητα που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες.

Εισιτήρια

JAZZ ON THE HILL 07.07 & 22.07, GREEK VARIATIONS 04.08 & 12.08, CLASSICAL WAVES 18.08

Γενική είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

SOUNDS OF THE WORLD 22.07, CLASSICAL WAVES 28.07

Γενική είσοδος: 25€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 60€ / 45€ (Sani Resort Guests)

Προπώληση

Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Sani Festival μπορείτε να προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους:

ONLINE

μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr και της πλατφόρμας tickethour.com,  με χρέωση πιστωτικής κάρτας

  • η on line διάθεση των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ολοκληρώνεται 24 ώρες πριν την εκδήλωση.
  • μέσω της on line αγοράς των εισιτηρίων αριθμημένης θέσης, μπορείτε να διαλέξτε τη θέση σας στο Λόφο της Σάνης, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα στο πλάνο θέσεων.
  • η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται απευθείας από τους χώρους των εκδηλώσεων.

Did you like this? Share it!